Afgelopen vrijdag 21 juni hebben we met een groep vrijwilligers de vlonder achteraan in de kerk een stukje korter gemaakt. De Sint Petruskerk blinkt in alles uit, maar ruimte om bijv. mensen na een concert of mis te ontvangen is een gemis in het originele ontwerp geweest. Toegegeven, in die tijd was dat ook niet echt nodig, omdat de gebouwen die de kerk omringden allemaal tot de parochie behoorden en een uitwijk naar een nabije locatie snel gevonden was.

Maar met name de laatste jaren merken we dat iets meer ruimte om bijvoorbeeld koffie of een ander drankje te kunnen nuttigen aan het einde van een samenzijn, niet heel prettig is als je in de tocht van de vrieskou staat te verkleumen. 

Daarop hebben de Vrienden in overleg met het parochiebestuur het idee opgevat het aantal banken in het middenschip iets te reduceren. Misschien heeft u het al gezien, maar het is bijna niet te geloven hoe goed het resultaat heeft uitgepakt. U ziet het op onderstaande foto’s, of kom anders eens gezellig op zaterdagmiddag kijken als de kerk voor u geopend is.

Een deel van de banken dat vrij is gekomen, zijn vervolgens weer netjes verwerkt in de doopkapel, waardoor deze ook weer meer in lijn is getrokken met het middenschip. Voor de overige banken zoeken we nog een mooi plekje.