Ook dit jaar hebben we weer een kleine tentoonstelling samengesteld die u kunt bezichtigen tijdens de gebruikelijke openstelling van de Sint Petruskerk op zaterdagmiddag. Dus loop gerust een keertje binnen en bewonder onze mooie kerk of bekijk de diverse memorabilia van en over Eindhoven in onze vitrinekasten.

Eén en ander is mogelijk gemaakt door fervent verzamelaar Louis de Wit. De heer Louis de Wit heeft een grote verzameling van boeken, publicaties, foto’s, beeldjes en allerhande voorwerpen die “iets” te maken hebben met Eindhoven. En dit in de meest brede vorm die je maar bedenken kunt. Als zelfs het ED, de Telegraaf en Elsevier er aandacht aan wil besteden dan moet het toch zeker de moeite waard zijn. Daarom zijn we blij dat een gedeelte van de verzameling de komende maanden in de Sint Petruskerk te bezichtigen is.

Iedere zaterdagmiddag vanaf 1 juni t/m 31 augustus is de kerk tussen 13.30 en 16.00 uur geopend. De toegang is natuurlijk gratis.

Louis de Wit voor een deel(tje) van zijn collectie