“Alle begin is moeilijk”, een uitdrukking die ook voor ons als Vrienden van Sint Petrus regelmatig opgaat. Het weerhoudt ons echter niet om toch telkens weer iets nieuws te proberen. Haalden we de vorige keer nog het Eindhovens Dagblad met onze muzikale lampenkap met klokkenspel, aangedreven vanuit een omgebouwde broodtrommel, zo ook zal er dit jaar weer iets nieuws te beleven zijn op audiogebied…nl. een heuse audiotour.

Een audiotour de force van nationale proporties. De lichttechniek en audiokastjes zijn in Voorburg gemaakt door Frank Tuinstra. De teksten die ten gehore worden gebracht zijn in Eindhoven gemaakt door onze eigen Huub en Herbert. Om vervolgens met zoetgevooisde stem ingesproken te worden door Richard Fransen in Utrecht.

De audiotour is opgedeeld in zo’n 11 stations. Het eerste station is een zogenaamde theatermodus bij de grote kerststal in de kerk. Hier worden de karakters die u aantreft in de kerststal, één voor één met lichttechniek in het zonnetje gezet. Dit station is afgelopen weekend in première gegaan, maar bleek nog een tikkeltje wispelturig. In plaats van de karakters op het ritme van het verhaal bij de stal te verlichten, besloot de lichttechniek voor eigen roem te gaan door een heuse discoshow weg te geven. Dit type eigen initiatief wordt momenteel vakkundig de kop ingedrukt door Frank, zodat onze bezoekers vanaf de tweede week hopelijk de gehele verhaallijn mooi uitgelicht kunnen volgen via de audiotour.

De overige 10 stations bevatten nog 1 verhaal over het ontstaan van de kerststal en een negental weetjes die u wellicht toch weer een andere kijk geven op het fenomeen kerststal. 

U bent van harte uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan onze gratis kerststallententoonstelling. En dan maakt u natuurlijk ook even gebruik van de audiotour. Wie weet voor welke verrassing de techniek u (en ons) deze keer stelt.

We bedanken uiteraard Frank Tuinstra en Richard Fransen voor hun vrijwillige bijdrage aan onze tentoonstelling!

Beluister hier een weetje uit onze audiotour.