Ook dit jaar hebben de Vrienden van Sint Petrus een enthousiaste verzamelaar van kerststallen bereid gevonden zijn mooie verzameling in de Sint Petruskerk tentoon te stellen. Vanaf begin december is de kerk weer volop in kerstsfeer gebracht.

Alweer voor de vijfde keer, richten wij de kerk in met een tentoonstelling waarin wij een bijzondere collectie kerststallen aan u voorstellen. Dit jaar tonen wij een deel van de collectie van de heer Jan van Werde uit Geldrop. De heer van Werde vindt het fijn dat nu ook andere mensen kunnen genieten van zijn bijzondere verzameling.
Inmiddels kan de kerststallententoonstelling die wij organiseren, gezien worden als een ware, zij het jonge, traditie.

De kerststallentraditie is al heel wat ouder. Wist u dat het dit jaar exact 800 jaar geleden is, dat de eerste (levende) kerststal zoals wij die tegenwoordig kennen, werd samengesteld door Franciscus van Assisi. Hoe deze traditie 800 jaar later nog steeds wereldwijd springlevend is, ziet u tijdens onze tentoonstelling.

Op navolgende dagen zal de tentoonstelling gratis te bezoeken zijn in de Sint Petruskerk aan de Kloosterdreef in Eindhoven

  • Zaterdag 2 december
  • zaterdag 9 december
  • zaterdag 16 december
  • zaterdag 23 december
  • maandag 25 december (1ste kerstdag)
  • dinsdag 26 december (2de kerstdag)
  • zaterdag 30 december en tenslotte
  • zaterdag 6 januari.