Activiteiten

We zijn weer volop in de voorbereiding voor de activiteiten en projecten voor 2022.

Zo zijn we aan het regelen dat we rond mei weer een tentoonstelling in de kerk kunnen tonen en we op zaterdagmiddag de kerkdeuren daarvoor en daardoor weer open kunnen houden.

We zoeken weer naar een mooie datum om de jaarlijkse taxatiemiddag te organiseren.

En er ligt een principeakkoord met het koor La Bonne Esperance om in december ons jaarlijkse kerstconcert te komen verzorgen. Na 2 jaar afwezigheid kan dit eindelijk in 2022 weer normaal doorgaan (hopen wij).

Ook zijn we aan het onderzoeken of we maandelijks een rondleiding door de toren en het dak van de kerk kunnen organiseren. Hier is redelijk wat belangstelling voor.

Projecten

Ook qua projecten beginnen de eerste ideeën binnen te stromen. We onderzoeken of we vooraan in de Petruskerk een tribune kunnen laten maken voor de koren.

We hebben het eerste onderzoek voltooid naar het kunnen verwarmen van het portaal, zodat men bij activiteiten behaaglijk een kop koffie of thee kan drinken. Een project dat, gezien de beperkte stroominstallatie in de kerk, meer voeten in de aarde heeft dan vooraf gedacht. En zo zijn er nog wat ideeën die de functionele inzetbaarheid van de kerk als trefplaats positief kunnen beïnvloeden.

Video

En voor een hernieuwde kennismaking met onze oude vriend, is navolgende filmpje samengesteld. Dan weten we allemaal weer waarvoor we het doen.