Na het onverwacht grote succes van afgelopen jaar, zijn we bezig met de voorbereidingen voor een tweede tentoonstelling van kerststallen in de Sint Petruskerk.

Dit jaar zal de collectie weer volledig anders zijn. Na een tip van onze pastoor zijn we het gesprek aangegaan met het Waalres Museum. Inmiddels hebben we een toezegging van hen dat wij mogen putten uit een deel van hun uitgebreide collectie.

Om u dit jaar nog meer in de kerstsfeer te brengen, proberen we iedere zaterdagmiddag ook een live muzikale begeleiding te organiseren. Nog niet alle dagen zijn 100% zeker gevuld, maar we hebben goede hoop dat we iedereen kunnen voorzien van de nodige dosis kerstliederen.

En mocht u na het bezoek in de Sint Petruskerk nog niet genoeg kerststallen hebben aanschouwd, dan kunt u een groot deel van de overige collectie bekijken in het Waalres Museum zelf, die ook hebben besloten dit jaar de collectie in hun expositie op te nemen. Kijk voor meer informatie op hun website.

De kerststallen zijn vanaf 28 november tot en met 2 januari te zien in de Sint Petruskerk. Iedere zaterdag vanaf 13.30 uur tot en met 16.00 uur zal de kerk geopend zijn voor bezichtiging. De toegang is gratis.

Uiteraard is het doorgaan van deze activiteit afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.