De kerstgroepen die in de maand december op 4 momenten te bezichtigen waren hebben een grotere groep mensen de Petruskerk in getrokken dan vooraf was verwacht. We rekenden in totaal op zo’n 300 bezoekers, maar het werden er uiteindelijk zo’n kleine 500. En dan tellen we de mensen niet mee die de tentoonstelling hebben bekeken na afloop van de reguliere missen in die periode.

Het mooie aan dit alles is dat we van vele bezoekers, naast de positieve reacties op de tentoonstelling, ook vernamen dat dit de eerste keer was dat zij de Petruskerk aan de binnenzijde hadden bezocht en het “eigenlijk best wel een mooie kerk vonden”. 

Qua naamsbekendheid van de Petruskerk hebben we dus weer een stap in de goede richting gezet.

We zijn uiteraard erg blij met dit resultaat en zullen het  initiatief het in 2020 zeker herhalen (en wellicht uitbreiden).