In november 2018 haalde het Mariabeeld uit de Sint Petruskerk Omroep Brabant. In “Goud van Brabant” aflevering 3 wordt door Xavier van Delft, filmmaker en animator, stilgestaan bij de bijzondere geschiedenis van ons Mariabeeld. Van harte aanbevolen!

Goud van Brabant_Het Wonder van Woensel from Xavier van Delft on Vimeo.

Animatie voor Goud van Brabant. De animatie getiteld ‘Verborgen Verhalen – Het Wonder Van Woensel’ vertelt het waargebeurde verhaal achter een Mariabeeld. In animatievorm worden de omzwervingen verbeeld en verteld die dit voorwerp in de afgelopen honderden jaren heeft doorgemaakt.

Concept en Regie: Xavier van Delft
Animatie: Luuk Delisse, Stef Eltink, Thomas Larmit, Xavier van Delft
Muziek/Sound: Merlijn Depré
Stem: Steye van Dam
Met dank aan: Nico Arts (stadsarcheoloog Eindhoven), Mike Weerts, Marrit Winkeler
Met medewerking van: Het Erfgoedhuis Eindhoven, Sint Lucas Eindhoven
In opdracht van: Goud van Brabant, Provincie Noord-Brabant