Ruim 1,5 jaar geleden werd, samen met Stichting Sancta Maria, het idee opgevat om van het beeld van “Maria ter Dommele” een kleine replica te maken. Alle moderne technieken (meerdere 3-D scans) ten spijt, bleek deze missie eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Eén van de eerste resultaten was al langer zichtbaar in de vitrine van de Vrienden van Sint Petrus achter in de kerk. En regelmatig bereikte ons de vraag: “Waar kan ik zo’n beeldje kopen?”.

Ondanks de voorspoedige start, bleek het echter zeer moeilijk om een geschikte partner te vinden die de beelden, in goede kwaliteit en in kleur, tegen een betaalbare prijs kon produceren. Via een tip van één van onze contacten, zijn we zo uiteindelijk bij een firma helemaal in Bosnië uitgekomen. Deze firma kon de mal, het beeld en het schilderen met de hand voor een acceptabel bedrag realiseren.

Het nieuwe beeldje is vanaf nu te zien in onze vitrine in de Petruskerk en per 1 augustus te koop bij de pastorie tijdens de gebruikelijke openingstijden.