Dit jaar vieren de Vrienden van Sint Petrus hun eerste lustrum. De afgelopen 5 jaar hebben we samen met en voor u, mooie dingen kunnen realiseren voor en in de Petruskerk.

Ook in dit jubileumjaar organiseren wij ons hoog gewaardeerde kerstconcert en dit keer grijpen wij terug op een stukje historie uit de Petruskerk zelf.

Gedurende 25 jaar verzorgden onze eigen kerkkoren, Cantores Vianney en het Petruskoor onder leiding van dirigent Hans Keij, in december een altijd sfeervol en intiem kerstconcert. Dit concert vond plaats op een zondagmiddag voorafgaand aan kerst. Het waren middagen vol prachtige muziek, met gelegenheid tot samenzang en volop ruimte voor de kinderen om een actieve rol in het concert te spelen.

Met name deze betrokkenheid van jong tot oud werd altijd gevoeld als de traditionele, warme start van de kersttijd. En dat is vast en zeker de reden dat ons nog ieder jaar vele verzoeken bereikten of wij niet nogmaals een dergelijk concert zouden kunnen organiseren.

Met grote vreugde kunnen wij u dan ook mededelen dat, 8 jaar na het laatste kerstconcert “oude stijl”, de kerkkoren en de Vrienden van Sint Petrus de handen ineen geslagen hebben om een 26ste editie mogelijk te maken. Deze editie vindt plaats op zondag 17 december vanaf 15.00 uur in de Petruskerk.

U bent allen van harte uitgenodigd om ook in deze editie van het kerstconcert een stukje historie te laten “herleven” en samen met de kerkkoren en de Vrienden van Sint Petrus helemaal in de kerststemming te komen.

Alle info in een notendop

Wat: Kerstconcert 2017
Wie: Petruskoor en Cantores Vianney onder leiding van Hans Keij

Met medewerking van een blazers-ensemble (klarinetten, dwarsfluiten en hobo’s).

Waar: Petruskerk aan de Kloosterdreef te Eindhoven
Wanneer: Zondag 17 december vanaf 15.00 uur (kerk open voor publiek om 14.30 uur)
Toegang: Gratis