Naam koor: Strijps Kamerkoor
Aantal leden: 28
Naam dirigent: Wilko Brouwers
Treedt op om: 12.00 uur
Contact: secretaris@strijpskamerkoor.nl
Website: www.strijpskamerkoor.nl
Korte koorbeschrijving:  
Het Strijps Kamerkoor werd in 1959 opgericht door dirigent Willem van Maris. Het koor staat sinds 2004 onder muzikale leiding van dirigent Wilko Brouwers. Het Strijps Kamerkoor is een ensemble van ongeveer 25 ervaren zangers uit Eindhoven en omgeving, oorspronkelijk opgericht in stadsdeel Strijp, dat kamerkoormuziek uit verscheidene stijlperioden uitvoert op hoog amateurniveau. Het Strijps kamerkoor geeft enkele keren per jaar een concert. Op onze website kunt u op de beeld en geluid pagina enkele fragmenten van geluidsopnamen beluisteren of onze YouTube filmpjes bekijken.
Motivatie om mee te doen aan het korenfestival:
Zij vinden het inspirerend om naar andere koren te luisteren, samen met anderen te zingen en natuurlijk ook om zichzelf te laten horen in die prachtige kerk, die zo dicht bij hun repetitiekerk (Boschdijk) ligt..