Naam koor: Nota Bene
Aantal leden: 22
Naam dirigent: Fred Vonk
Treedt op om: 11.00 uur
Contact: m.gabrieel@on.nl
Website: http://notabene-kamerkoor.nl/
Korte koorbeschrijving:  
Nota Bene is een gemengd kamerkoor dat opgericht is in 1991. Het koor bestaat nu uit 22 enthousiaste zangers en zangeressen. Op de woensdagavonden worden de liederen ingestudeerd onder leiding van Fred Vonk. Het plezier in het zingen staat voorop, waarbij ambitie, prestatie en ontspanning gecombineerd worden.

Het repertoire bestaat de laatste jaren vooral uit klassieke muziek van componisten uit diverse stijlperiodes van de middeleeuwen tot werken uit de twintigste eeuw. Ieder concert van NotaBene heeft een thema. Stond in het laatste concert (in de Catharinakerk) de Poolse dirigent G√≥recki centraal, in 2017 krijgt de romantische muziek van de Engelse componisten Elgar en Parry de volle aandacht. 

Nota Bene zingt a capella en wordt incidenteel begeleid door een muzikaal ensemble of pianist. Nota Bene treedt jaarlijks ca. 5 keer op.

Nota Bene is initiatiefnemer van de Muzikale Midzomer Ontmoeting van Eindhovense koren dat in 2016 haar 10 jarig bestaan vierde in de Willem van Doorne Muziekkiosk.

Motivatie om mee te doen aan het korenfestival:
Zij waarderen het initiatief van de Vrienden van Sint Petrus zeer. Daarenboven vinden ze de gekozen vorm zeer aantrekkelijk en inspirerend voor het koor, en afwisselend en dus attractief voor het publiek. Zij willen graag bijdragen aan het succes van dit evenement.