Eerder dit jaar heeft u op deze site al kunnen lezen dat heantoinebodar2t bestuur van de Vrienden van Sint Petrus de bekende priester Antoine Bodar bereid heeft gevonden om voor ons een lezing te houden met als titel: Hoe nu verder met de Kerk?


Praktische informatie
Datum en tijd: 14 september 2016 – 20.00 uur
Spreker: Antoine Bodar
Thema: Hoe nu verder met de kerk?
Toegangsprijs: GRATIS


Wat staat de Christen van de toekomst te doen?

Hij is maatschappelijk betrokken naar het voorbeeld van paus Franciscus, die daaraan geestdriftig gestalte geeft door de prediking van de barmhartigheid en de liefde voor de armen.
De Christen van de toekomst heeft behoefte aan verankering in een gemeenschap, waar hij met anderen het geloof kan delen, de Bijbel overdenken en de sacramenten vieren.
De tijd is geschikt voor de vormgeving van een liturgie waarin de aarde even de hemel raakt en de hemel even de aarde kust. God is niet alleen in ons en tussen ons onderling, maar ook boven ons. Hoe kunnen we de Heer aanbidden en danken als we alleen naar elkaar kijken en in onszelf blijven steken? Hoe kunnen we Hem smeken, wanneer we nooit eens de blik omhoog wenden? Zijn we niet al te genoegzaam geworden met de God in onszelf?


Op deze en een aantal andere thema’s zal Antoine Bodar ingaan tijdens zijn lezing op 14 september om 20.00 uur in de Petruskerk. Aan het eind van de lezing is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.