De voorbereidingen voor de taxatiemiddag zijn in volle gang, de kaartverkoop verloopt gestaag en de schilderijen, tinnen borden, glaswerk, serviezen, juwelen en vast en zeker ook diverse prullaria staan al klaar om getaxeerd te worden.

Helaas heeft één van de experts zich af moeten melden in verband met andere afspraken. Joseph Estié zal derhalve dit keer helaas verstek moeten laten gaan. Gelukkig heeft de heer Beekhuizen direct succesvol zijn taxateursnetwerk gepolst voor een vervanger. Met vreugde kunnen we dan ook aankondigen Kitty Laméris (of haar zus Anna Laméris) zich bereid heeft verklaard het taxatieteam op 10 september te komen versterken.

4lameris

Kitty Laméris

Sinds jaar en dag is glas en keramiek de specialisatie van de firma Laméris. Hun zaak in de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam is een Mekka voor de verzamelaar van het glas door de eeuwen heen, van de vroegst geblazen glazen uit de Romeinse tijd, via de ijle schoonheid van de Venetiaanse glazen uit de zestiende en zeventiende eeuw, tot en met de gegraveerde Nederlandse gelegenheidsglazen. Al vroeg interesseerde Kitty Laméris zich in Venetiaans glas, wat in 1991 resulteerde in een tentoonstelling over Venetiaans en façon de Venise glas in de Nieuwe kerk te Amsterdam, die ze samen met haar vader Frides Laméris organiseerde. Met op de achtergrond de inspirerende adviezen van Trudy Laméris-Essers wordt tegenwoordig de zaak gerund door Willem, Anna en Kitty Laméris.*

Beschrijvingen van de experts zijn ontleend aan de website van “Tussen Kunst en Kitsch”