Niet alleen onze bezoekers waren in 2015 enthousiast over de eerste taxatiemiddag, maar ook onze experts. Ons verzoek aan hen om ook in 2016 weer van de partij te zijn werd dan ook warm ontvangen.

Experts

Hieronder ziet u een korte beschrijving van de experts en hun vakgebieden*.

Jan_Beekhuizen

Jan Beekhuizen

Jan Beekhuizen is makelaar en beëdigd taxateur op het gebied van antiek tin, gespecialiseerd in tin uit Europese landen van de 15de tot en met de 19de eeuw. In 1945 richtte Frans Beekhuizen – de vader van Jan Beekhuizen – het familiebedrijf op.

Willem de Winter

Willem de Winter (1959) ontwikkelde al vanaf zeer jonge leeftijd een enorme belangstelling voor kunst en antiek. Na de middelbare school kwam hij direct in vaste dienst bij een van de twee grootste internationale veilinghuizen en heeft daar 12 jaar als expert gewerkt (van 1979 tot 1991). Sinds 1983 is hij makelaar en beëdigd taxateur in kunst en antiquiteiten. In 1991 startte hij zijn eigen bedrijf als makelaar en beëdigd taxateur en is hij zich steeds meer gaan specialiseren in schilderijen en beelden van de 19de en 20ste eeuw. In 1999 werd hij eigenaar van een van de oudste en meest gerenommeerde kunsthandels van Nederland; Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co, fine art dealers since 1838. Willem de Winter vestigde Van Wisselingh in Haarlem en legt zich sindsdien toe op het taxeren van en handelen in 19e en 20ste eeuwse Hollandse en Franse schilderijen en beelden.

 Willem_de_Winter
Joseph_Estie

Joseph Estié

Joseph Estié is gespecialiseerd in Delfts aardewerk, Europees porselein en aardewerk, zilver en meubelen. Behalve ceramiek hebben het zilver en de meubelen ook zijn interesse. Joseph Estié is werkzaam voor Salomon Stodel Antiquités, dat handelt in objecten uit de periode 1580-1820. Sinds 1983 is Estié makelaar en beëdigd taxateur in antiquiteiten. Zijn gouden tip voor jonge mensen die net beginnen met het aanschaffen van kunst, is dat zij nooit de moed moeten opgeven. Hun middelen zijn nog zo gering dat ze beter boeken over het onderwerp kunnen kopen dan het kunstwerk zelf. Daarmee verdiepen ze hun kennis en de kans dat ze later hun slag kunnen slaan, wordt dan alleen maar groter.

Martijn Akkerman

Martijn Akkerman (Alkmaar, 1952) is juwelenhistoricus en raakte reeds op jonge leeftijd gefascineerd door Noordhollandse streekjuwelen. Na zijn studie aan de Vakschool te Schoonhoven en deed hij praktijkervaring op bij de Apeldoornse juwelier Fabery de Jonge en het Amsterdamse veilinghuis Mak van Waay. Sinds 1978 is hij werkzaam op het gebied van juwelen bij zijn collega, de antiquair Willem Vredevoogd te Amsterdam. Martijn Akkerman doet als juwelenhistoricus onderzoek naar de geschiedenis en ontwikkeling van Europese juwelen (onder meer Cartier, Philippe Wolfers en Hollandse 17de eeuw). Sinds 1980 publiceert hij in vaktijdschriften in binnen- en buitenland. Hij geeft geregeld voordrachten en lezingen in Nederland, België en Australië en is woordvoerder van de juwelenkeuring tijdens Art Fair Den Bosch, pAn Amsterdam en TEFAF Maastricht.

 Martijn_Akkerman

Beschrijvingen van de experts zijn ontleend aan de website van “Tussen Kunst en Kitsch”

Restaurateur

Tevens deze dag aanwezig:

Joachim_van_den_Heuvel

Joachim van den Heuvel

Joachim van den Heuvel Restauraties is een bedrijf dat zich richt op het restaureren en conserveren van beelden, lijstwerk en schilderijen. Ook kunt u terecht voor het maken van reproducties en het polychromeren van beelden. Opdrachtgevers zijn  particulieren, kerkelijke instellingen, musea en antiquairs.

Voor meer informatie kijkt u op http://www.jhrestauraties.nl/