cup-1010916_640Terwijl donkere wolken zich buiten wederom samenpakten, stroomden koren, juryleden, publiek en organisatie afgelopen zaterdag 18 juni naar de Petruskerk om deel te nemen aan de finale van de Korenslag 2016.

Het werd uiteindelijk een middag met hoogstaande koorzang, mooie arrangementen en een zeer moeilijke beslissing voor de juryleden.

Alle koren hadden hun beste spel gebracht en uiteindelijk moest de jury (Ad Maas, Gerard de Graaf en Ed Verschuren) het aantal “kippenvelmomenten” tellen om tot de winnaar te kunnen komen.

Op die manier haalden de dames van Song and Relation uit Emst de hoofdprijs binnen en gaven zij de Brabantse deelnemers het nakijken.

Uitslag:

1ste plaats – Song and Relation (Emst)
2de plaats – Just Us (Veldhoven)
3de plaats – Kolok (Helmond)
4de plaats – True Colors (Aalst-Waalre)

We kijken terug op een prettige en hoogstaand muzikale competitie tussen de koren en een organisatorisch soepel verlopen Korenslag. Helaas bleef het aantal deelnemende koren achter bij de verwachting en hadden we de koren ook graag meer (onpartijdig) publiek gegund. Wellicht volgend jaar beter!

Tenslotte bedanken we nog alle juryleden, vrijwilligers en organisatieleden voor hun medewerking. Zonder hun belangeloze inzet was de Korenslag niet mogelijk geweest!

De foto’s van de voorronden en de finale bekijkt u via http://herinneringen.vriendensintpetrus.nl.


Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, abonneer u dan op onze nieuwsbrief door uw e-mailadres hieronder in te vullen.

[wysija_form id=”1″]