caesar-1020139_640Traditioneel zijn de zomermaanden doorspekt met grote internationale evenementen waar de sportieve liefhebber zich tegoed aan kan doen. Ook 2016 vormt daarop geen uitzondering.

Op 10 juni trappen de voetballers het Europees Kampioenschap af, gevolgd door de aces van Wimbledon op 27 juni. Vanaf 5 augustus strijden de Olympische helden weer om de 4-jaarlijkse eer, maar niet voordat op 2 juli ook nog het startsein gegeven wordt van de belangrijkste wielerronde van het jaar, de “Tour de France”.

Allemaal fantastisch natuurlijk als u van sport houdt, maar hoe ontvlucht u al dit sportieve “geweld” als uw interesses niet per se op het atletische vlak liggen?

In de week van 13 tot en met 18 juni bieden de Vrienden van Sint Petrus u in ieder geval een zangermuzikaal toevluchtsoord. In die week organiseert zij haar jaarlijkse Korenslag, waarbij diverse popkoren strijden om de muzikale eretitel.

Op maandag 13 juni en woensdag 15 juni vinden de voorrondes plaats om te bepalen welke koren zich op zaterdag 18 juni mogen melden in de finale.

En u kunt erbij zijn. Voor slechts € 3,50 per voorronde of finale verzekert u zich van een muzikale avond of middag, inclusief één consumptie.
Er is ook een passe partout beschikbaar voor alle voorrondes en de finale. De passe partout kost € 8,50 en is inclusief 3 consumpties.
Kaarten zijn, op de avond of middag zelf, verkrijgbaar aan de kerkdeur.

Deelnemende koren

De koren die dit jaar de muzikale handschoen hebben opgepakt zijn:
(in volgorde van optreden)

 • Dississit. Naar eigen zeggen het leukste popkoor van Eindhoven en omstreken. Het is een dynamisch popkoor dat zang met dans combineert. Hierdoor wordt er tijdens optredens door Dississit niet alleen gezongen maar ook gedanst. De choreografieën worden door het koor zelf ontwikkeld. Het koor wordt begeleid door een professionele dirigent. Zij zingen bij optredens alle nummers uit hun hoofd. Bekijk de website van Dississit.
 • True Colors. Popkoor True Colours uit Aalst-Waalre is opgericht in oktober 2008 en beschikt als één van de weinige popkoren in Nederland over een eigen band die wekelijks mee repeteert. Elke maandagavond worden de instrumenten klaargezet en als Leonie Tielemans binnen is kan het beginnen. Een avond vol mooie muziek en gezelligheid.
  Nummers van Adèle, Jason Mraz, Sting en U2 passeren de revue. Prachtige klassiekers afgewisseld met eigentijdse hits. Bekijk de website van True Colors
 • Just Us. Just Us is opgericht in 1985. De groep, toen nog onder de naam Da Capo, ontwikkelde al snel een eigen ‘sound’ onder meer door eigen arrangementen van dirigent Angelo Smulders. In 1987 wordt de naam veranderd in Just Us, een naam waarin de muzikale en sociale verbondenheid tot uitdrukking wordt gebracht. Bekijk de website van Just Us.
 • Kolok. Het Helmondse popkoor Kolok is de ‘Champion to beat’. De winnaar van de Korenslag 2015 werpt dit jaar alles in de strijd om haar titel te verdedigen. Bekijk de website van Kolok.
 • Camus. Zingen, bewegen, plezier, hechte club, kwaliteit, serieus als het nodig is en gezelligheid, dat is Camus. In Valkenswaard en omgeving staan we bekend om onze levendige presentatie van de muziek. Swingend en met regie brengen we het brede en steeds wisselende repertoire. Dat doen we in De Hofnar en op diverse podia en theaters in de omgeving. Ook werken we regelmatig mee aan uiteenlopende locale evenementen. Kortom: we treden graag op! Het mag duidelijk zijn: Camus staat niet stil (te zingen)! Bekijk de website van Camus.
 • Song and Relation. Een actieve deelnemer aan korenfestivals en -gala’s is Song and Relation. Het koor staat onder leiding van dirigent Marten van der Worp uit Hattem. Hij maakt veel arrangementen en begeleidt op piano of keyboard. Wekelijks wordt enthousiast gerepeteerd ter voorbereiding op de volgende uitvoering. Bekijk de website van Song and Relation.

judgeJury

De volgende juryleden hebben hun medewerking toegezegd aan deze editie van de Korenslag.

 • Ad Maas
 • Bart de Win
 • Gerard de Graaf
 • Harry van Hoof
 • Joep Smits

Agenda

Voorrondes

De voorrondes vinden plaats tussen 20.00 uur en 21.30 uur. De kerk zal geopend zijn voor het publiek vanaf 19.30 uur. We nodigen iedereen van harte uit deze voorrondes bij te wonen zodat de koren hun beste beentje voor kunnen zetten voor publiek.

Maandag 13 juni

Woensdag 15 juni

19.30 uur – Kerk open voor publiek.
20.20 uur – Optreden Dississit.
20.40 uur – Optreden True Colors.
21.00 uur – Optreden Just Us.21.20 uur – Uitslag
19.30 uur – Kerk open voor publiek.
20.20 uur – Optreden Kolok.
20.40 uur – Optreden Camus.
21.00 uur – Optreden Song and Relation.21.20 uur – Uitslag

Finale

Op zaterdag 18 juni vindt de finale van de Korenslag plaats. De vier finalisten strijden dan om de hoofdprijs, een cheque ter waarde van € 500,–
Hieronder treft u de voorlopige dagindeling aan.

16.30 uur – Kerk open voor publiek.
17.00 uur – Optreden finalist 1.
17.20 uur – Optreden finalist 2.
17.40 uur – Pauze
18.00 uur – Optreden finalist 3.
18.20 uur – Optreden finalist 4.
18.40 uur – Pauze en juryberaad.
18.50 uur – Prijsuitreiking.

De exacte invulling van de middag zal op deze site bekend gemaakt worden na de beide voorrondes.